Aprūpinimo maistu saugumas

Iki 2050 m. gyventojų skaičius pasaulyje turėtų pasiekti 9 milijardus, todėl mums reikia galvoti, kaip iš esmės pakeisti požiūrį į gamybą, vartojimą,  apdorojimą, laikymą, perdirbimą ir atliekų šalinimą, tuo pat metu stengiantis mažinti neigiamą poveikį aplinkai. Tam reikės subalansuoti atsinaujinančių  ir neatsinaujinančių išteklių, gaunamų iš žemės, jūrų ir vandenynų, naudojimą, atliekas paversti vertingais ištekliais ir tvariai gaminti maisto  produktus, pašarus, biologinius produktus bei bioenergiją. ES žemės ūkio ir miškininkystės ir maisto bei biologinės pramonės sektoriuose iš viso dirba 22 mln. žmonių; šie sektoriai yra iš esmės svarbūs kaimo plėtrai ir Europos gamtinio paveldo valdymo procesui.

Finansavimas: 3,851 mlrd. eurų

 

Informaciją ir dokumentus susijusius su programos Horizontas 2020 finansuojamais maisto tyrimais rasite čia

Nacionalinis maisto tematikos atstovas programoje Horizontas 2020:

dr. Edita Bagdonaitė, tel. (8 5) 264 4700, el. paštas